Groen Mechelen draait de burger en de meewerkende kinderdagverblijven een rad voor de ogen volgens Perdaens. “Groots communiceren, maar weinig daadkracht, typerend voor dit stadsbestuur”, geeft Perdaens mee. Ze vindt het vooral zonde, dat met zulke foute communicatie het draagvlak voor zulke projecten wegebt.

“We mogen het kind zeker niet met het badwater weggooien” geeft Perdaens aan. “het is goed dat er testprojecten zoals dat van Woosh zijn om luiers op te halen voor wanneer recyclage wel mogelijk is”. In Vlaanderen wordt volop gewerkt aan de mogelijkheid om in de toekomst wel recylage van luiers mogelijk te maken. Terecht ook, want luiers en incontinentiemateriaal vormen immers 12% van het restafval. “Inzetten op recyclage en het verminderen van restafval is een terechte prioriteit van huidig minister van Leefmilieu Zuhal Demir”, aldus het parlementslid.

https://www.freyaperdaens.be/sites/parlement.n-va.be/files/generated/files/news-attachment/20210325_vrg.795_recyclage_van_luiers_en_incontinentiemateriaal_-_modaliteiten_3.pdf. De volledige schriftelijke vraag en het antwoord van de minister kan je hier terugvinden.